Gebruikerservaring ACW met nieuw product Makita

“Snoerloos is duur”, zegt algemeen directeur Frank van Pelt van familiebedrijf ACW in Rotterdam stellig. Toch is Van Pelt overgegaan tot aanschaf. Waarom? “Tuurlijk is snoerloos superhandig, daar gaat het om, je hebt vrijheid en snelheid, maar ik moet hem wel kunnen terugverdienen. Vervolgens kwam Richard, één van onze schoonmaakhelden, en gaf aan dat deze stofzuiger hem veel tijd zou schelen. We hadden het uitgerekend en binnen een half jaar kon de investering terugverdiend worden en dan wordt het interessant”. Inmiddels heeft ACW de rugstofzuiger aangeschaft en werkt Richard de Moedt er alweer 3 maanden mee.

Tijdsbesparing en gemak

“Ons beeld ten aanzien van snoerloos is nog niet veranderd. Het is nog steeds kostbaarder dan met snoer. Alleen zijn wij er anders naar gaan kijken. De grootste voordelen van de rugzuiger zijn toch wel de tijdsbesparing en het gemak”. Richard vult aan: “Je zet ‘m aan en gaat. Ik kom in dit kantorencomplex elke dag en het scheelt iedere dag een kwartier tot een half uur. En dat is alleen hier, ik heb ook nog andere panden. Ik pak zo een paar uur per week.” Op de vraag waar de tijdswinst in zit legt de schoonmaakheld dit als volgt uit: “Je hoeft het verlengsnoer niet meer te pakken en het snoer in het stopcontact te doen, je hoeft ‘m niet op te pakken, niet mee te slepen, je hoeft ‘m niet terug te zetten. Je doet alleen dat ding op je rug en je gaat”. Algemeen directeur Frank voegt daaraan toe; “Richard heeft iedere dag twee uur per pand. In zijn geval houdt hij 5 keer een half uur in de week over, dus is hij 2,5 uur per week sneller klaar en kan hij die tijd ergens anders produceren. Bijvoorbeeld in een extra pand. Dan praten wij echt over tijdsbesparing”.

Inzetbaar

ACW, dat dit jaar een 50-jarig jubileum viert heeft één rugzuiger in gebruik, maar kan er zo tien kwijt laat Frank weten. “Iedereen wil wel zo’n rugzuiger hebben”, lacht de baas. “Maar die zuiger moet wel voor meerdere panden inzetbaar zijn. Richard en 2 andere collega’s hebben een dermate ingerichte auto, die kunnen snel schakelen bij calamiteiten. Ze hebben alles in hun auto zitten. Hun drieën kunnen elkaar vervangen zeg maar. Dat is een afweging die ik maak met betrekking tot aanschaf”.

De rugstofzuiger wordt gebruikt in trappenhuizen en openbare ruimtes waar stopcontacten niet voorhanden zijn. “We hebben ook een flatgebouw van negen hoog, dan moet je vanaf beneden met verlengsnoeren gaan werken, dat werkt niet. Ook wonen er oudere mensen en ook dan is de rugzuiger perfect”, aldus Richard. Voor grote matten die bedoeld zijn om vuil op te vangen en te verbergen maakt ACW nog gebruik van gesnoerde stofzuigers. Voor kleine matjes werkt de accuzuiger prima. Het zand is dan zo weg, laat de schoonmaakheld weten.

Accu capaciteit

Één van de vele twijfels die schoonmaakbedrijven hebben is hoe lang de accu meegaat. Er zijn ervaringen met accu rugstofzuigers die deze twijfel hebben gevoed. Hoe ACW de accu capaciteit van de Makita rugzuiger ervaart, is een vraag die wij graag wilden weten. Richard vertelt, “het valt mij op zich wel mee, ja. Je kunt er best lang mee stofzuigen. Het ligt eraan wat je ermee doet, maar ik ben er zo 2 tot 3 uur mee bezig. En hij staat bij ons op de hoogste stand. Het laden duurt een half uur tot drie kwartier. Dat werkt perfect. En doe ik ‘m op de oplader, dan ga ik daarna dweilen. Ben ik klaar met dweilen kan ik gewoon op mijn gemak weer gaan stofzuigen. Ja, ik ben er blij mee”.

Dat verschil merk je wel

ACW is al ruim 40 jaar klant bij groothandelleverancier Weska. “Weska weet wat ik wil. Ze weten hoe wij in elkaar zitten”, laat Van Pelt weten. “Voordat nieuwe artikelen in hun nieuwsbrief staan, ben ik er al van op de hoogte. Op de Vakbeurs Facilitair zag ik de rugzuiger voor het eerst in het echt. Het eerste wat opviel was de compactheid. Hij is vrij klein. We hebben meer rugzuigers gehad, gesnoerde, die zijn vaak wat groter. En zwaarder. Deze is met z’n 4,3 kilo relatief licht. Dat verschil merk je wel in je nek als je een uurtje met zo’n ding op je rug loopt”. Frank sluit af, “ik kende Makita nog niet van de stofzuigers, maar toen ik ‘m zag dacht ik van ‘oh lekker, er staat een merk achter’, dat scheelde ook”.

Bron: Makita

#acw #makita #ervaring

Uitgelichte berichten
Recente berichten