Home » Diensten » Specialistische reiniging » Cleanroomreiniging

Cleanroomreiniging

“Stof tot nadenken”

Cleanroomreiniging

Een cleanroom is een gecontroleerde werkomgeving, die specifiek is ontworpen om contaminatie (vervuiling) aan het productproces uit te sluiten. Deze contaminatie kan bestaan uit in de lucht aanwezige fijnstof, vezels en micro-organismes.

De hoeveelheid toegestane contaminatie in een cleanroom wordt gespecificeerd door het aantal deeltjes per kubieke meter lucht. Deze classificeert een cleanroom naar het maximaal toelaatbare aantal deeltjes (klasse 1 t/m 9), per kubieke meter, waar klasse 1 de schoonste is.

Het spreekt voor zich dat het reinigen van een cleanroom een specialistische handeling is die enkel en alleen mag worden uitgevoerd door opgeleide medewerkers. Specialisten die weten hoe ze zich moeten gedragen en op welke wijze ze moeten reinigen met de juiste technieken.

ACW heeft gedurende de afgelopen decennia ruime ervaring opgedaan in het reinigen van diverse classificaties cleanrooms binnen verschillende branches (o.a. food en farmachemie) en beschikt over eigen specialisten.

Hoewel de classificatie van een ruimte bepalend is, blijft het reinigen van een cleanroom altijd maatwerk. Wilt u de reinigingswerkzaamheden van uw cleanroom bij ons onderbrengen? Wij maken graag een afspraak met u, om o.a. uw wensen en de protocollen door te nemen en een passend voorstel uit te brengen.

Neem contact met ons op

Heeft u een aanvraag? Wordt uw vraag niet beantwoord op deze website? Wilt u gewoon iemand even spreken? Dan is het ook mogelijk om te bellen met iemand. Voor vragen over deze pagina kunt u het beste terecht bij:

Stuur een bericht

Op zoek naar een nieuwe (bij)baan?
Kom ons team versterken!