Home » Diensten » Specialistische reiniging » Reinigen van verdampers en luchtkoelers

Reinigen van verdampers en luchtkoelers

“Wij houden niet alleen het hoofd koel”

Reinigen van verdampers en luchtkoelers

Om de temperatuur in een koelcel of -loods op het juiste niveau te brengen c.q. te houden, wordt er doorgaans gebruik gemaakt van koelinstallaties. Deze installaties vergen buiten technisch ook specialistisch schoonmaakonderhoud.

Industriële verdampers en luchtkoelers zijn vaak een bron van schimmels, gisten en andere micro-organismen. O.a. de hoge vochtigheidsgraad en temperatuur vormen hier een goede voedingsbodem voor. Buiten de micro-organismen, schimmels en gisten raken de verdampers en koelers eveneens bevuild met allerlei vetten en stof. Naast het hygiënische aspect kunnen door de ophoping van deze verontreinigingen de lekbak en de afvoer verstopt raken, met lekkage als gevolg.

Vervuilde industriële verdampers en luchtkoelers hebben een negatief effect op de koelcapaciteit en levensduur van het apparaat. Het niet tijdig reinigen ervan kan de levensduur van de installaties aanzienlijk verkorten. Bovendien wordt het vuil door de ventilatoren de koelruimtes ingeblazen. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de producten die liggen opgeslagen aangetast kan worden. Het periodiek schoonhouden van uw koelunits/ verdampers is daarom een belangrijke taak.

Ook hiervoor kunt u een beroep doen op de specialisten van ACW. Om u hierin te ondersteunen voeren wij met behulp van onze machines, hoogwerkers en materialen graag een grondige reiniging uit. We reinigen de wanden, ventilatoren en de verdampers van de verdamper luchtkoelinstallaties volledig volgens HACCP normen.

Zo blijft uw koelunit goed onderhouden en voorkomt u storingen en kruisbesmettingen.

Neem contact met ons op

Heeft u een aanvraag? Wordt uw vraag niet beantwoord op deze website? Wilt u gewoon iemand even spreken? Dan is het ook mogelijk om te bellen met iemand. Voor vragen over deze pagina kunt u het beste terecht bij:

Stuur een bericht

Op zoek naar een nieuwe (bij)baan?
Kom ons team versterken!